Ga op reis met de jonge avonturier Koda, op de rug van een griffioen.

Verhaal

Introductie

Een jonge held valt letterlijk in een avontuur. Vlieg op de rug van een griffioen, en red het koninkrijk van de gemene goblins!

Start van de game

Het verhaal van de game speelt zich af in een koninkrijk dat eens gebukt ging onder de tirannieke heerschappij van de goblins. Honderden jaren geleden werden zij teruggedreven door Isodore, de oermoeder der griffioenen. De mensen in het koninkrijk vieren deze overwinning nog ieder jaar met een groots festival. Tijdens dit festival racen de mensen op feniksen door de lucht. De jonge held Koda doet mee aan deze wedstrijd maar verliest zijn balans als hij ziet dat de goblins terug zijn. Met een duizelingwekkende vaart stort hij een ravijn in. En dat is nog maar het begin van het avontuur!

De speler - als Koda - krijgt al snel de controle over een griffioen, waarna alle levels met verschillende uitdagingen, moeilijkheden en gevechten moeten worden overwonnen om de balans in het koninkrijk te herstellen.

Gameplay

De game besturen

Kinderen besturen het spel op basis van hun bewegingen. Door bijvoorbeeld naar links of naar rechts te leunen, kan de griffioen worden bestuurd. Later in het spel worden steeds nieuwe bewegingen geïntroduceerd die steeds aansluiten bij het opgebouwde balansvermogen.

Dankzij Microsofts Kinect worden de bewegingen van het kind accuraat gemeten en direct vertaalt naar controle over de griffioen in de game. Arm-, been- of balansfuncties waarover een kind (nog) niet beschikt kunnen automatisch worden overgenomen door het spel, zodat iedereen kan spelen!

Ontmoet de karakters

  • Grif

  • Koda

  • Billy